Тимчасова керівниця Довженко-Центру Каждан написала заяву на звільнення через «цькування»

Держкіно призначило нового тимчасового в.о гендиректора “Довженко-Центру”. Ним став Андрій Алфьоров.

17.11.2022
Тимчасова керівниця Довженко-Центру Каждан написала заяву на звільнення через «цькування»

Юлія Каждан написала заяву про звільнення з посади в.о. директора ДП “Національний центр Олександра Довженка” у зв’язку з розчаруванням у “культурній спільноті”. Про це 17 листопада повідомили працівники “Довженко-Центру” в соцмережах.

Як повідомляє Дежкіно, Каждан пояснює своє рішення буллінгом, приниженням честі та гідності, переходом на особистості, й, зокрема, погрозами, які їй періодично надходять через ситуацію довкола “Довженко-Центру”.

Нагадаємо, Держкіно 2 листопада звільнило Олену Гончарук із посади виконувачки обов’язків генерального директора Довженко-Центру, а на її місце призначило Юлію Каждан.

Журналісти «Слідства.Інфо» з’ясували, що попередня діяльність Каждан не пов’язана з кіно. Журналісти кажуть, що вона займалася бухгалтерським обліком і пропонує консультації з гіпнотерапії та психосоматики.

Співробітники не погодилися з призначенням Держкіно і не впустили Каждан у будівлю. Після цього до будівлі Довженко-Центру кілька разів з обшуками приїжджали правоохоронці.

Додамо, що в середині серпня в Довженко-Центрі повідомили, що Держкіно видало наказ про його реорганізацію, яка де-факто означає ліквідацію фонду.

У Держкіно пояснили своє рішення збитковістю та неефективністю Довженко-Центру, що підтримує свою діяльність коштом державної дотації.

У жовтні Довженко-Центр подав у суд на Держкіно з вимогою визнати незаконним та скасувати наказ про реорганізацію.

А 15 листопада міністр культури Олександр Ткаченко заявив, що реорганізацію Довженко-Центру в такий спосіб, у який це відбувається зараз, вирішили припинити.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.