На Тернопільщині викрили підпільну лабораторію з вирощування та переробки нарковмісних рослин

Виявили та вилучили нарковмісних рослин на понад один мільйон гривень.

15.11.2022
На Тернопільщині викрили підпільну лабораторію з вирощування та переробки нарковмісних рослин

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Чоловік з метою заробітків у власному заміському будинку встановив обладнання для посіву та вирощування коноплі. 

“Коли плантація достигала, він переробляв “урожай”, висушував його і планував перепродувати. У ході санкціонованих обшуків, проведених під процесуальним керівництвом Тернопільської окружної прокуратури, силовики виявили 202 кущі рослин та майже 6 літрів суміші, підготовленої до реалізації. За попередньою оцінкою фахівців, вартість вилученої “марихуани” на тіньовому ринку психотропів становила б близько 1,5 мільйона гривень”, – повідомляють в поліції. 

Власника незаконного городництва затримали згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу. Йому оголосили підозру відповідно до ч.2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.