У Польщі перевірятимуть, чи ходять українські діти до школи

Перевірки розпочнуться у наступному навчальному році.

01.11.2022
У Польщі перевірятимуть, чи ходять українські діти до школи
Ілюстративне фото

Міністерство внутрішніх справ і адміністрації у Польщі розробили законопроект, що передбачає перевірку відвідуваності польських шкіл українськими переселенцями, повідомляє інформаційний портал Польщі.

Перевірки розпочнуться у наступному навчальному році через те, що більшість українських дітей не відвідують заняття в польських школах. За останніми даними, менше 50% українських учнів ходять у середні школи в Польщі. Ще менша кількість відвідує початкові школи – близько 8%.

Якщо дитина не відвідує школу, це ставить під сумнів благополуччя сім’ї. Крім того, згідно з польським законодавством, кожна дитина зобов’язана відвідувати школу. І це не залежить від того, народилася ця дитина в Польщі чи в іншій країні.

Зміни набудуть чинності з 1 квітня 2023 року. 

Ініціатива значно полегшить керівникам шкіл та муніципалітетам контроль за обов’язковою освітою та обов’язковою освітою. Спрощення в цій сфері дозволить швидше реагувати на ситуації недотримання обов’язкового або обов’язкового навчання, що потенційно загрожує благополуччю дитини. Зміна стосується всіх учнів польської системи освіти, включаючи учнів з України, які прибули на територію Республіки Польща з 24 лютого 2022 року, тоді як перевірка дотримання зобов’язань у сфері освіти та виховання, про які йдеться, є більш вимогливою до керівника початкової школи чи комуни відповідно.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.