Московський патріархат на Львівщині: життя во гріху і статки «агентів у рясах»

Попри військове вторгнення, ракетні удари, масштабні руйнування, тисячі невинних жертв, десятки тисяч зруйнованих доль та мільйони біженців – низка єпархій УПЦ МП продовжує жити так, як і до повномасштабного вторгнення.

21.10.2022
Московський патріархат на Львівщині: життя во гріху і статки «агентів у рясах»

Як пишуть “Львівські новини”, для деяких священників Львівщини вбивства, зґвалтування та катування  – не аргумент, аби розірвати усі стосунки зі своїм  керівництвом у росії. Вони залишаються частиною ідеологічної та пропагандистської машини країни-окупанта та продовжують примножувати свої статки за рахунок прихожан. Видання підготувало серію публікацій про те як живуть «проповідники» московського патріархату під час війни.  

Розпочнемо з отця Григорія, настоятеля храму Різдва Пресвятої Богородиці у с. Віднів (Куликівська ОТГ). В миру – Фарат Григорій Олексійович.

Піп відмовився визнавати Рішення Собору УПЦ МП від 27 травня 2022 року про вихід з-під юрисдикції Російської православної церкви. Та й узагалі він не визнає існування Православної Церкви України, вважаючи її “неканонічною та розкольницькою”, про що розповідає під час проповідей парафіянам у селі Віднів, де здійснює богослужіння. Чи може краще сказати прокремлівську пропаганду?

Аналізуючи  діяльність колаборанта можна зрозуміти, що його спосіб життя суперечить церковним канонам навіть московського патріархату.

Ще у 1989 році о. Фарат, маючи неабиякий вплив на представників місцевої влади, спромігся оформити дозвіл про надання йому у користування храму Різдва Пресвятої Богородиці у с. Віднів. Церква, до слова,  є пам’яткою архітектури, оскільки збудована ще у 1738 році.

Представники релігійної громади с. Сулимів Куликівської ОТГ також вирішили бути прихильними до цього священнослужителя. Віряни передали будинок для проживання (площею 83,4 кв.м) родині о. Фарата.

Дружина отця Галина працює на ЛМКП “Львівводоканал”,  у 2020 році стала власницею двох квартир у Львові.

У цих будинках дружина батюшки придбала квартири

Окрім цього син отця, Андрій, також має нерухомість у Львові. Йому належать квадратні метри в цьому будинку.

Як бачимо, служба у глави РПЦ Кіріла – приносить свої плоди, і не лише матеріальні. Служіння отця Фарата настільки до вподоби його покровителям з московії – що там закрили очі на позашлюбні походеньки раба Божого Григорія. Одна з парафіянок народила святому отцю доньку Анну. Дівчина відпочиває на дорогих курортах, веде розкішний спосіб життя та перебуває на повному утриманні батька-священника. Варто зауважити, що мешканці села обурені такою поведінкою Анни під час війни. Персональні дані дівчини та фото не публікуємо з етичних міркувань.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.