Окупанти почали вивозити мешканців Херсонської області під виглядом «евакуації»

Представники окупаційної “адміністрації” Херсона й області планують вивезти приблизно 50-60 тисяч жителів із 4 правобережних районів області на лівий берег Дніпра або в Росію у зв’язку з нібито підготовкою контрнаступу ЗСУ.

19.10.2022
Окупанти почали вивозити мешканців Херсонської області під виглядом «евакуації»
Фото: умовне

Про це повідомив у своєму телеграм-каналі гауляйтер Херсонської області Володимир Сальдо.

“Мною було ухвалено важке, але вірне рішення оголосити про організоване переміщення цивільного населення Бериславського, Білозерського, Снігурівського та Олександрівського муніципалітетів на лівий берег Дніпра.

Ми підраховували – приблизно 50-60 тисяч людей планується перемістити на лівий берег Дніпра”, – написав Сальдо.

За його словами, людей вивозитимуть поетапно і безкоштовно силами МНС РФ і так званого “уряду” Херсонської області. Сальдо впевнений, що на це піде близько тижня.

Він додав, що в річковому порту міста вже стоять катери з людьми, які нібито готові вирушити на лівий берег, але напруженості в місті нібито немає.

Гауляйтер заявив, що нібито існує “безпосередня небезпека затоплення територій у зв’язку з планованим руйнуванням греблі Каховської ГЕС і скиданням води з каскаду електростанцій вище за течією Дніпра”. 

За його словами, якщо ЗСУ зруйнують шлюзові камери Каховської ГЕС, то вода у двох районах Херсона може піднятися на 1 метр. Тому колаборанти Херсонської області нібито вже наростили скидання води системою каналів, щоб уберегти місто від можливого затоплення в разі пошкодження шлюзів ГЕС.

Російське видання URA.ru також сьогодні поінформувало, що переміщення людей із Херсона вже почалося.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.