Є усі законні підстави для демонтажу пам’ятника Катерині II — Одеська ОВА

Рішення з цього приводу має найближчим часом ухвалити чинна міська влада згідно з чинним законодавством.

30.08.2022
Є усі законні підстави для демонтажу пам’ятника Катерині II — Одеська ОВА

Для демонтажу і перенесення пам’ятника Катерині II до Одеського історико-краєзнавчого музею є всі законні підстави і механізми. Таку позицію Одеської обласної військової адміністрації озвучив 30 серпня в етері всеукраїнського телемарафону речник ОВА Сергій Братчук.

«Президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на петицію більш як 25 тисяч громадян, підтримав позицію Одеської обласної військової адміністрації про те, що всі законні підстави і механізми, я особливо підкреслюю – і механізми – для того, щоб це питання (демонтажу пам’ятника Катерині II – ред.) закрити раз і назавжди», – зазначив Братчук.

Речник ОВА уточнив, що «щось (фрагменти пам’ятника, незаконно вилучені з Одеського історико-краєзнавчого музею – ред.), повернути до музею, а щось просто демонтувати». Рішення з цього приводу має прийняти чинна міська влада, згідно з вимогами чинного законодавства, і звітувати суспільству, щоб не виникало якихось чуток, додав він.

Нагадаємо, раніше мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що виступає проти знесення пам’ятника російській імператриці Катерині II.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.