Зрадника з Сєвєродонецька, який “продався” за авто, засудили до 13 років

Автівку він так і не отримав.

10.03.2023
Зрадника з Сєвєродонецька, який “продався” за авто, засудили до 13 років
Фото: СБУ

Про це повідомляють СБУ та Луганська обласна прокуратура

Під час підготовки до оборони міста 23-річний чоловік наводив ворожий вогонь на укріплення українських захисників. Він відстежував на вулицях Сєвєродонецька чисельність та маршрути переміщення особового складу, захисні укріплення, місця зосередження бойової техніки та озброєння ЗСУ.

Цю інформацію також шукав у соцмережах та телеграм-каналах, де її оприлюднювали проросійськи налаштовані підписники. Цілі для ураження позначав на гугл-картах, робив скріншоти та відправляв через месенджер. Після цього повідомляв свого куратора про наслідки “прильотів”.

“Задокументовано, що зрадник передав координати обласного волонтерського штабу, що розміщувався на базі Льодового палацу спорту. Він зробив мітку “штаб тероборони” та повідомив ворогу про перебування у приміщенні значної кількості українських військовослужбовців”, – повідомляють у прокуратурі. 

Розвіддані засуджений надсилав представнику незаконного збройного формування “лнр”, який з 2014 року у складі окупаційних військ рф воює проти України.

За таку “співпрацю” загарбники обіцяли своєму агенту автомобіль, який вони викрали у місцевого жителя.

Втім, отримати автівку зловмиснику так і не вдалось. Чоловіка затримали та взяли під варту на початку березня 2022 року.

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за ч. 1. ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Зрадник отримав покарання у вигляді 13 років позбавлення волі.

Коментарі

12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.
14:02
Традиції «аварійності» львівського мера
«…Тут зберігають давні традиції…», «… завжди особлива атмосфера святкування певних подій, свят, проведення різних форумів…» – приблизно так відгукуються гості про наше місто. Нерідко так говорять і самі львів’яни.
14:31
У Львові пікетували Садового щодо вимоги фінансування ЗСУ
У суботу у Львові під вікнами мера Садового вчергове відбулась акція "Гроші на ЗСУ". Присутній десяток активістів традиційно вимагав від влади міста забезпечити виділення гарантованих 20% бюджету Львівської ОТГ для закупівлі зброї для захисників.