Жителям Херсонщини пояснили, як уникнути примусової російської мобілізації

У групі ризику серед тих, кого на тимчасово загарбаних територіях ворог може примусово мобілізувати, – чоловіки, які отримали паспорт росії або надали свої персональні дані ворогу.

21.09.2022
Жителям Херсонщини пояснили, як уникнути примусової російської мобілізації
Фото: умовне

Про це у фейсбуці повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський. 

“Те, що окупаційна влада Херсонщини заговорила про створення добровольчих батальйонів, говорить про те, що у військовому плані у орків зовсім сумно. Знаючи настрої людей та їхню проукраїнську позицію, до цього моменту окупаційна влада це питання навіть не намагалася порушувати”, – зазначив Соболевський

За його словами, у першу чергу в групі ризику знаходяться чоловіки призовного віку, які отримали паспорт росії або дали свої персональні дані ворогу, включаючи і колабарантів середньої ланки.

Найкращим способом уникнути ворожої мобілізації – виїхати на підконтрольну ЗСУ територію. Якщо це неможливо — змінити місце проживання, відоме самопроголошеній владі, і намагатися уникати перетину блокпостів та патрулів, зазначив Соболевський.

Останній спосіб може як мінімум відстрочити примусову мобілізацію, підкреслив він.

Коментарі

11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.
14:02
Традиції «аварійності» львівського мера
«…Тут зберігають давні традиції…», «… завжди особлива атмосфера святкування певних подій, свят, проведення різних форумів…» – приблизно так відгукуються гості про наше місто. Нерідко так говорять і самі львів’яни.