Жінку, яка передавала рф локації підприємств українського оборонпрому, затримали на Кіровоградщині

Їй загрожує до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

17.03.2023
Жінку, яка передавала рф локації підприємств українського оборонпрому, затримали на Кіровоградщині
Фото: СБУ

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Мешканку Олександрійського району представники російської спецслужби залучили до співпраці проти України дистанційно. 

“За вказівкою агресора вона збирала актуальну інформацію про місця розташування об’єктів військової та критичної інфраструктури на території регіону. Насамперед ворога цікавила інформація щодо підприємств, які виконують державні оборонні замовлення для потреб ЗСУ”, – зазначають в СБУ. 

Отримані відомості жінка мала передати месенджером через “зв’язкових”, які входять до складу окупаційних угруповань на східному фронті, але її своєчасно затримали під час здійснення нею фотофіксації одного з місцевих підприємств.

У затриманої вилучили мобільний телефон, який вона використовувала для фотографування об’єктів з прив’язкою до місцевості, а також для спілкування з агресором.

На підставі зібраних доказів їй повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.