Зеленський готовий розглянути варіанти повернення Криму невійськовим шляхом

Проте голова держави закликає не витрачати час на варіанти, які не передбачають деокупації півострова.

25.11.2022
Зеленський готовий розглянути варіанти повернення Криму невійськовим шляхом

Про це Зеленський сказав в інтерв’ю Financial Times, передає “Громадське”. 

«Я розумію, що всі збентежені ситуацією і тим, що буде з Кримом. Якщо хтось готовий запропонувати нам шлях щодо деокупації Криму невійськовим шляхом, я буду тільки “за”», — сказав президент.

Водночас він наголосив, що «якщо рішення не передбачає деокупацію і Крим є частиною російської федерації, ніхто не повинен марнувати на це час. Це марна трата часу».

FT зазначає, що деякі західні партнери стурбовані тим, що будь-яка спроба України повернути Крим може призвести до «небезпечної ескалації» з боку Москви, можливо, навіть до застосування ядерної зброї.

В інтерв’ю Зеленський також заявив, що нова стратегія Росії щодо знищення інфраструктури України та занурення її в темряву не послабить рішучості звільнити всю окуповану територію. Президент підкреслив, що довготривалого врегулювання війни не буде, якщо РФ не піде з усіх окупованих нею територій.

«Ми повинні повернути всі землі… Якщо ви не можете повністю повернути свою землю, війна просто буде заморожена. Це питання часу, коли вона відновиться», — сказав він.

Президент наголосив, що російські атаки на цивільну інфраструктуру свідчать, що Москва не має наміру вести переговори про припинення війни.

 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.