В Україні ув’язнили чотирьох окупантів

Їх узяли в полон під Бахмутом і Вугледаром.

19.03.2023
В Україні ув’язнили чотирьох окупантів

В Україні ще четверо російських окупантів отримали від 10 до 12 років ув’язнення. Про це повідомили в СБУ 18 березня.

Засуджені воювали проти України в складі підрозділів південного військового округу зс рф.

“Українські захисники взяли їх у полон під час бойових дій на Бахмутському та Вугледарському напрямках”, – зазначили в спецслужбі.

Один із них був командиром мотострілецького взводу 2 армійського корпусу рф. Цей окупант воював проти України з 2014 року, ще під час антитерористичної операції (АТО). Після початку повномасштабної війни він наказував обстрілювати міста України на Сході із артилерійських установок Піон.

Інший російський бойовик після 24 лютого 2022 року брав участь у штурмах населених пунктів Донецької та Луганської областей.

Тюремний термін отримав і окупант, який у складі 5 окремої мотострілецької бригади Оплот пробував захопити селище Велика Новосілка (Донецька область).

Четвертий бойовик із 2014 року входив до складу створеного рф “розвідувального управління республіканської гвардії” терористичного формування “днр”. Спочатку він охороняв російські тюрми, в яких окупанти незаконно утримували учасників руху опору. Після повномасштабного вторгнення рф бойовик брав участь в атаках на українські міста на Східному фронті.

Суд визнав чотирьох окупантів винними за кількома статтями Кримінального кодексу України:

  • державна зрада (ст. 111);
  • посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ст. 110);
  • участь у терористичній групі чи терористичній організації (ст. 258-3);
  • участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях (ст. 260).

Один із засуджених отримав 10 років ув’язнення, а троє інших – 12 років.

Коментарі

11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.
14:02
Традиції «аварійності» львівського мера
«…Тут зберігають давні традиції…», «… завжди особлива атмосфера святкування певних подій, свят, проведення різних форумів…» – приблизно так відгукуються гості про наше місто. Нерідко так говорять і самі львів’яни.