В Ізюмі завершили ексгумацію тіл: знайдено 447 загиблих

Більшість тіл зі слідами тортур.

23.09.2022
В Ізюмі завершили ексгумацію тіл: знайдено 447 загиблих
Фото: Serhii Nuzhnenko

У деокупованому Ізюмі завершилася ексгумація тіл на місці масового поховання вбитих російськими окупантами українців. За словами голови Нацполіції Ігоря Клименка, знайдено тіла 447 загиблих.

“Роботи тривали тиждень безперервно. З могил дістали 447 тіл загиблих. З них 215 жінок, 194 чоловіки, 5 дітей, а також 22 військовослужбовці. Крім того, виявили останки 11 осіб, стать яких зараз неможливо визначити”, – повідомив він у Facebook.

Клименко повідомив, що знайдено багато тіл зі слідами тортур, тепер чекає робота з ідентифікації кожного загиблого.

Раніше губернатор Харківської області Олег Синегубов повідомив, що більшість ексгумованих тіл мають сліди насильницької смерті, а 30 – сліди тортур. Є тіла з мотузкою на шиї, зі зв’язаними руками, з переломами кінцівок та вогнепальними пораненнями.

Коментарі

12:23
Львів’яни вкотре пікетують Садового через некритичні витрати
23 березня у Львові кілька десятків небайдужих львів'ян вчергове прийшли під вікна Андрія Садового вимагати зупинити витрачати кошти громади на непотрібні забаганки.
12:04
З Харкова до Бремена – як книги казкарки зі Львова дістаються до читачів у Німеччині
У Харкові вийшла брайлівська книга Лесі Кічури «Дух Різдва» й одразу полетіла до особливих читачів у Німеччині.
13:15
Під стінами Львівської міськради відбувся черговий мітинг щодо вимоги фінансування ЗСУ
16 березня у сонячний весняний день під стінами ЛМР вчергове зібрались небайдужі громадяни пікетувати Садового з вимогами збільшення фінансування ЗСУ.
20:05
«Дорожньо-тротуарні клани» Львова. Зовсім не казкові історії. Продовження
У попередній статті нами описано окремі аспекти тісної, а подекуди і кримінальної, співпраці «фахових» менеджерів «незмінного» мера Андрія Садового та обраних ними ж таких же незмінних дорожньо-тротуарних підрядників – «хижаків» бюджетних коштів міської казни.