Усі АЕС України під’єднали до національної енергосистеми

Також відновлено електропостачання на закритій Чорнобильській станції.

25.11.2022
Усі АЕС України під’єднали до національної енергосистеми
Фото: умовне

Повідомлення про це з’явилося 25 листопада на сайті МАГАТЕ.

“Як заявив сьогодні генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі, всі чотири атомні електростанції України знову мають доступ до національної енергосистеми після повної втрати електропостачання на початку цього тижня”, – йдеться у повідомленні.

Команда експертів МАГАТЕ, яка перебуває на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС), ще вчора повідомила, що зовнішнє енергопостачання станції було відновлено через день після його відключення. ЗАЕС, найбільша в Європі атомна електростанція, перебуває в режимі зупинки, але все ще потребує електроенергії для підтримання основних функцій безпеки та захисту.

Зазначається, що у п’ятницю Україна також підтвердила МАГАТЕ, що три інші атомні електростанції – Рівненська, Південноукраїнська та Хмельницька – були знову підключені до мережі та працюють для виробництва електроенергії для потреб країни. 

“Окремо сьогодні генеральний директор МАГАТЕ заявив, що МАГАТЕ завершило тижневу місію експертів з ядерної та фізичної безпеки у Чорнобилі, у тому числі в зоні відчуження, яка була створена навколо станції після аварії 1986 року. Місія допоможе з модернізацією та вдосконаленням систем ядерної безпеки станції. Експерти МАГАТЕ також отримали краще розуміння потреб станції у сфері ядерної та фізичної безпеки, а також надали поради та рекомендації щодо радіаційного моніторингу”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.