У Пентагоні заявили, що ядерні погрози РФ не вплинуть на підтримку України

Заяви росії щодо можливості застосування ядерної зброї не вплинуть на надання Сполученими Штатами та їхніми союзниками військової допомоги Україні.

23.09.2022
У Пентагоні заявили, що ядерні погрози РФ не вплинуть на підтримку України
Фото з відкритих джерел

Про це заявив речник Пентагону Патрік Райдер журналістам у четвер, пише Укрінформ.

«Що стосується заяв чи анонсів, які виходять з росії, – то вони не впливають на продовження тісної співпраці Пентагону з нашими міжнародними партнерами й нашими союзниками з надання Україні підтримки, якої вона потребує в її боротьбі», – сказав він.

За його словами, США й далі вестимуть переговори з Україною про те, що їй потрібно в середньо- та довгостроковій перспективі, а також зараз.

Щодо реакції США на ядерні погрози, то Райдер зазначив: «З того місця, де ми зараз сидимо, ми не бачили нічого такого, що змусило б нас змінити нашу позицію. Звичайно, ми продовжуватимемо уважно стежити за цим і серйозно ставитимемося до будь-якої риторики. Але, знову ж таки, на цьому етапі ми не бачимо нічого, що вказувало б на те, що нам потрібно змінити наш підхід».

Коментуючи оголошення росією часткової мобілізації, речник Пентагону зауважив, що «в багатьох відношеннях це може розв’язати проблему з людськими ресурсами для росії, але неясно, чи може це істотно вплинути на командування і контроль, логістику, забезпечення і, що важливо, проблеми з моральним духом, які ми бачили в російських військах в Україні».

За його словами, росія вторглася в Україну, намагаючись анексувати всю Україну, але зазнала провалу в досягненні цієї стратегічної мети, тому скоротила масштаб своїх оперативних завдань.

«Якщо ви вже стикаєтеся зі значними проблемами й не вирішили деякі з тих системних, стратегічних питань, які роблять боєздатною будь-яку велику військову силу, то ніщо не вказує на те, що стане легше, якщо додати більше змінних до рівняння», – зауважив Райдер.

Коментарі

11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.
14:02
Традиції «аварійності» львівського мера
«…Тут зберігають давні традиції…», «… завжди особлива атмосфера святкування певних подій, свят, проведення різних форумів…» – приблизно так відгукуються гості про наше місто. Нерідко так говорять і самі львів’яни.