У Криму росіяни влаштували рейди та масово мобілізують кримських татар

У Криму окупаційна влада почала проводити рейди по місцях проживання кримських татар. Чоловікам масово роздають повістки та забирають їх до військкоматів.

23.09.2022
У Криму росіяни влаштували рейди та масово мобілізують кримських татар
Фото з відкритих джерел

Про це повідомила представниця президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева.

За її словами, в останні дні по всіх населених пунктах, де компактно проживають кримські татари, проходять рейди — по школах, ринках, «Кримопт» (фірма, де працює багато кримських татар), в місцях скупчення людей.

«Роздають повістки, часто завантажують у машини і відвозять людей у військкоми», — розповіла представниця президента в Криму.

Вона зазначила, що повістки роздають людям від 18 до 50 років. За словами джерел Ташевої, окупанти не зважають на захворювання, про які їм повідомляють схоплені чоловіки, — мовляв, «зараз підходять усі».

Зокрема відомо про масові випадки роздавання повісток у селищах Зуя, Азовське, Майське, Доброє та по всій «долині», де проживає велика кількість кримськотатарського населення (села Урожайне, Строганівка тощо).

За даними джерел Ташевої, станом на 22 вересня росіяни роздали не менш ніж 1 000 повісток по всьому Криму.

«Ми бачимо, що це показова акція покарання кримських татар збоку окупаційних адміністрацій та кремля, які не підтримували окупантів всі ці роки, і зараз активно підтримували дії ЗСУ і виступаючи проти війни», — відзначила представниця президента.

Ташева звернулася до кримських татар з проханням утриматися від відвідин публічних заходів і п’ятничної молитви, а також використовувати «всі законні і незаконні методи», щоб не бути мобілізованими.

Коментарі

12:23
Львів’яни вкотре пікетують Садового через некритичні витрати
23 березня у Львові кілька десятків небайдужих львів'ян вчергове прийшли під вікна Андрія Садового вимагати зупинити витрачати кошти громади на непотрібні забаганки.
12:04
З Харкова до Бремена – як книги казкарки зі Львова дістаються до читачів у Німеччині
У Харкові вийшла брайлівська книга Лесі Кічури «Дух Різдва» й одразу полетіла до особливих читачів у Німеччині.
13:15
Під стінами Львівської міськради відбувся черговий мітинг щодо вимоги фінансування ЗСУ
16 березня у сонячний весняний день під стінами ЛМР вчергове зібрались небайдужі громадяни пікетувати Садового з вимогами збільшення фінансування ЗСУ.
20:05
«Дорожньо-тротуарні клани» Львова. Зовсім не казкові історії. Продовження
У попередній статті нами описано окремі аспекти тісної, а подекуди і кримінальної, співпраці «фахових» менеджерів «незмінного» мера Андрія Садового та обраних ними ж таких же незмінних дорожньо-тротуарних підрядників – «хижаків» бюджетних коштів міської казни.