В угорській газеті, що є рупором партії Орбана, пророкують знищення України

В угорській газеті Magyar Nemzet, яку вважають одним з рупорів партії влади, вийшла колонка “Війна лише починається”, в якій пророкують знищення України, звинувачують США у тому, що вона ще тримається, та заявляють, що Угорщина мала би не застосовувати 5 статтю НАТО, якби дійшло до прямого зіткнення Альянсу з Росією.

23.09.2022
В угорській газеті, що є рупором партії Орбана, пророкують знищення України
Фото з відкритих джерел

Про це повідомляє “Європейська правда”.

В Угорщині Magyar Nemzet називають “газетою яку Віктору Орбану кладуть зранку до кави”, а автор публікації Пілхал Тамаш (Pilhál Tamás) – один з авторів, яких називають “колумністами “Фідеса”.

Автор вважає, що після оголошення у Росії мобілізації “скоро до 2 мільйонів російських солдатів зможуть стати до зброї і почнуть стирати з карти ту територію, яка кілька десятиріч мала назву “Україна”.

У публікації є фрази про буцімто “ЦРУшний переворот 2014 року”, і про те, що референдум в окупованому Криму фактично під дулами автоматів був “правом росіян на самовизначення”, а легітимна українська влада є “маріонетковою”, і буцімто сама хотіла війни, якщо не пішла на політичні вимоги Росії.

“Американці натренували українців, озброїли до зубів, напоїли культом Бандери, а потім використали як приманку”, – пише автор.

На адресу США також лунають звинувачення у тому, що РФ не дали одразу розправитися з Україною.

“Без американської зброї, управління, розвідданих, даних з поля бою, воєнного планування – війна би вже давно закінчилася, і був би нарешті мир з новими кордонами”, – йдеться у колонці.

Автор також вважає, що якби дійшло до прямого зіткнення Росії з Північноатлантичним альянсом, Угорщина може і має відмовитися виконувати свої зобов’язання союзника.

“Якщо це переросте у війну НАТО і Росії, ми маємо усіма силами лишатися в стороні! Хай що там у п’ятій статті написано, ми не повинні воювати з Росією… Тому що Росія десятиріччями не є нашим ворогом. Вони – щиріші наші партнери, ніж деякі “союзники” в НАТО”, – пише він.

Ця публікація викликала обурила незалежні медіа в Угорщині. “Здається, ми дійшли до моменту, коли ключове про-Орбанівське щоденне видання перевершує офіційну пресу російського диктатора”, – зазначає один з авторів 444.hu.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.