У Брюховичах біля скандальної школи демонтували незаконну огорожу забудовників

Плиту з огорожі зняли, а дерев’яні опори, на яких висіли металеві листи, зрізали. Роботи проводились у присутності поліції із відповідним рішенням на руках.

27.10.2022
У Брюховичах біля скандальної школи демонтували незаконну огорожу забудовників

Як розповіли у ЛМР, 27 жовтня комунальники демонтували огорожу на вул. Широкій, 2 у Брюховичах, яку забудовник встановив напередодні без відповідних дозволів від міста. Демонтажні роботи проводили згідно з рішенням комісії ТЕБ і НС Львівської міської ради, яка 26 жовтня позачергово збиралася щодо цього питання.

“Перед тим, як розпочинати роботи, забудовник має отримати дозвіл на порушення благоустрою. Також має бути погодження поліції, аби транспорт міг сюди заїжджати. На сьогодні ні погодження поліції, ні дозволу на порушення благоустрою немає. Тобто правових підстав заїзду техніки на цю земельну ділянку немає”, — пояснює  голова Шевченківської районної адміністрації Надія Банах.

За її словами, усі демонтовані матеріали опишуть і заберуть на зберігання. Опісля звернуться до порушників про відшкодування затрачених районною адміністрацією коштів на виконання цих робіт. 

“Напівкримінальні кола, які були довгий час близько до влади області і саме Брюховичах пробують під шумок війни, і що найогидніше, прикрившись інтересами атовців, забудувати Брюховицький ліс. Це в той час, як обласна прокуратура клаптик за клаптиком пробує повернути державі вкрадене у селищі за 30 років. У Львівській обласній військовій адміністрації підтримують позицію брюхівчан і керівництва міста про зупинення злочинної практики забудови Брюхович, зелених легень Львова”, – прокоментував ситуацію радник голови Львівської ОВА Олег Радик

“Документи, які має підприємство громадської організації, – отримало їх в останні дні існування Брюховицької селищної ради. Тоді, у 2020 році, комунальну землю разом із недобудованою школою брюховицькі депутати безкоштовно віддали забудовнику. Як тільки Брюховичі приєдналися до Львова, місто звернулося у правоохоронні органи, була відкрита кримінальна справа. Однак, арешт, накладений на земельну ділянку, нещодавно зняли, і забудовник відразу приступив до робіт. 

Очевидно, це перші кроки боротьби міста у цій справі. Але дуже важлива позиція громади – чи погоджуються вони на те, аби комунальні землі разом із школою на них просто так віддавали на будівництво житлових комплексів”, — говорить керівник департаменту міської агломерації ЛМР Юрій Лукашевський.

Натомість представник забудовника, адвокат підприємства громадської організації “Асоціація інвалідів захисників вітчизни “Львівська здравниця” Горніцький Сергій переконує, що його клієнти мають документи на проведення робіт: “Наше підприємство отримало право власності та право користування землею у 2020 році. Ми маємо дозвіл на проведення підготовчих робіт, тому на своїй території встановили будівельний паркан, на що мали право”.

Нагадаємо, у Брюховичах на території недобудованої школи, що на вул. Широкій, 2, забудовник розпочав активну підготовку до нового будівництва житла. Йдеться про земельну ділянку зі столітніми деревами, площею 3,4 га, яку Брюховицька селищна рада за кілька днів до своєї ліквідації безкоштовно передала громадській організації під забудову. Після створення Львівської громади місто звернулося у правоохоронні органи, була відкрита кримінальна справа. Однак, арешт, накладений на земельну ділянку, нещодавно зняли, і забудовник відразу почав роботи.

Засновниками “Асоціації інвалідів захисників вітчизни” є Роман Берко і Остап Проць. Роман Берко пов’язаний із відомими забудовниками. Зокрема, донедавна був засновником обслуговуючого кооперативу ЖБК “Воля”, який зареєстрований в Брюховичах, на вул. Львівська, 92, де розташований ЖК “Грінвуд”. Саме цю компанію колишній селищний голова Брюховичів Володимир Доманський назвав однією з інвесторів проекту комплексу ГО “Асоціація інвалідів захисників вітчизни “Львівська здравниця”.

 

Коментарі

12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.
14:02
Традиції «аварійності» львівського мера
«…Тут зберігають давні традиції…», «… завжди особлива атмосфера святкування певних подій, свят, проведення різних форумів…» – приблизно так відгукуються гості про наше місто. Нерідко так говорять і самі львів’яни.
14:31
У Львові пікетували Садового щодо вимоги фінансування ЗСУ
У суботу у Львові під вікнами мера Садового вчергове відбулась акція "Гроші на ЗСУ". Присутній десяток активістів традиційно вимагав від влади міста забезпечити виділення гарантованих 20% бюджету Львівської ОТГ для закупівлі зброї для захисників.