Словенія передасть Україні 28 модернізованих танків M-55S

Словенія передасть Україні 28 танків M-55S замість яких отримає від Німеччини 35 важких вантажних машин та п’ять автоцистерн для води німецького виробництва.

20.09.2022
Словенія передасть Україні 28 модернізованих танків M-55S
Фото: умовне

Про це повідомили в уряді Словенії, передає видання 24UR.

Як повідомляє видання, канцлер Німеччини Олаф Шольц і прем’єр-міністр Словенії Роберт Голоб уклали угоду «в солідарності з українським народом, який протистоїть російській агресії, і цей круговий обмін також посилить оборонну співпрацю між двома країнами».

Довідка

Танки M-55S, що перебувають на зберіганні армії Словенії, — це модернізація радянського танка Т-55, розробленого наприкінці Другої світової війни.

Як зазначає «Мілітарний», багато країн, у яких на озброєнні залишилися старі радянські танки, провели їхню модернізацію. Словенія провела найглибшу модернізацію застарілих танків Т-55.

Цю модернізацію проводили спільно Словенська компанія STO RAVNE та ізраїльська Elbit. Останній оновлений Т-55 було передано у збройні сили Словенії у 1999 році.

 

Коментарі

12:23
Львів’яни вкотре пікетують Садового через некритичні витрати
23 березня у Львові кілька десятків небайдужих львів'ян вчергове прийшли під вікна Андрія Садового вимагати зупинити витрачати кошти громади на непотрібні забаганки.
12:04
З Харкова до Бремена – як книги казкарки зі Львова дістаються до читачів у Німеччині
У Харкові вийшла брайлівська книга Лесі Кічури «Дух Різдва» й одразу полетіла до особливих читачів у Німеччині.
13:15
Під стінами Львівської міськради відбувся черговий мітинг щодо вимоги фінансування ЗСУ
16 березня у сонячний весняний день під стінами ЛМР вчергове зібрались небайдужі громадяни пікетувати Садового з вимогами збільшення фінансування ЗСУ.
20:05
«Дорожньо-тротуарні клани» Львова. Зовсім не казкові історії. Продовження
У попередній статті нами описано окремі аспекти тісної, а подекуди і кримінальної, співпраці «фахових» менеджерів «незмінного» мера Андрія Садового та обраних ними ж таких же незмінних дорожньо-тротуарних підрядників – «хижаків» бюджетних коштів міської казни.