СБУ затримала коригувальника ракетного удару рф по школі в Краматорську

Він збирав розвіддані про локації Сил оборони та коригував російські обстріли соціальних установ на Донеччині.

23.03.2023
СБУ затримала коригувальника ракетного удару рф по школі в Краматорську
Фото: СБУ

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Там встановили, що саме за його “наводкою” окупанти завдали ракетного удару по школі в Краматорську 5 березня цього року.

Крім того, чоловік розвідував бойові позиції підрозділів ЗСУ у прифронтових районах області. Його кураторів особливо цікавили координати розташування далекобійного іноземного озброєння українських військ.

Чоловіка затримали під час виконання ним ворожого розвідувального завдання.

За даними слідства, працівника заводу у Краматорську російські спецслужби завербували на початку березня цього року. 

Під час обшуків у затриманого виявили мобільний телефон, який він використовував для передачі даних агресору.

Чоловікові повідомили про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування ЗСУ в умовах воєнного стану. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Тривають слідчі дії для притягнення винних до відповідальності.

Коментарі

12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.
14:02
Традиції «аварійності» львівського мера
«…Тут зберігають давні традиції…», «… завжди особлива атмосфера святкування певних подій, свят, проведення різних форумів…» – приблизно так відгукуються гості про наше місто. Нерідко так говорять і самі львів’яни.
14:31
У Львові пікетували Садового щодо вимоги фінансування ЗСУ
У суботу у Львові під вікнами мера Садового вчергове відбулась акція "Гроші на ЗСУ". Присутній десяток активістів традиційно вимагав від влади міста забезпечити виділення гарантованих 20% бюджету Львівської ОТГ для закупівлі зброї для захисників.