СБУ встановила понад 1500 осіб, які організують псевдореферендум на Запоріжжі

Служба безпеки України ідентифікувала понад 1500 осіб, яких росія планує залучити до організації псевдореферендуму на тимчасово захоплених територіях Запорізької області.

23.09.2022
СБУ встановила понад 1500 осіб, які організують псевдореферендум на Запоріжжі
Фото: умовне

Про це повідомляє СБУ.

Згідно з отриманими матеріалами, встановлено особи більше тисячі російських силовиків, яких планують залучити до “охорони” заходів псевдоголосування. Серед них підрозділи росгвардії, воєнної поліції збройних сил російської федерації та російського міністерства надзвичайних ситуацій.

Допомагати їм мають зрадники і колаборанти, які увійшли до складу “главного управлєнія мвд по Запорожской області”, а також приватні охоронні фірми, підконтрольні спецслужбам рф.

Крім того, СБУ отримала повний список ворожих поплічників, які погодились очолити так звані “тєрізбіркоми”: ідентифіковано більше 390 колаборантів. Повний перелік доступний за посиланням.

СБУ встановила всіх організаторів незаконної діяльності, їхні установчі дані та місця перебування.

Кримінальне провадження здійснюється за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність), ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності винних осіб.

Коментарі

11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.
14:02
Традиції «аварійності» львівського мера
«…Тут зберігають давні традиції…», «… завжди особлива атмосфера святкування певних подій, свят, проведення різних форумів…» – приблизно так відгукуються гості про наше місто. Нерідко так говорять і самі львів’яни.