СБУ спіймала агента, який планував коригувати удари дронів-камікадзе на Одещині

Служба безпеки України на Одещині викрила російського агента, який планував коригувати удари дронів-камікадзе та ракет.

27.09.2022
СБУ спіймала агента, який планував коригувати удари дронів-камікадзе на Одещині
Фото: СБУ

Про це йдеться на сайті СБУ.

За даними слідчих, зловмисник на півдні Одещини розвідував місця дислокації та переміщення Сил оборони України. Він здебільшого збирав інформацію про місця базування підрозділів оборони ЗСУ, силових і правоохоронних структур, кількість військових та їхньої техніки.

Він також встановлював точні координати блокпостів та об’єктів критичної інфраструктури, особливо у сфері енергопостачання, розповідає СБУ. Усе це він фіксував на фото. У спецслужбі кажуть, що затриманий передавав дані окупантам через анонімний Telegram-канал, зокрема планував допомогти їм здійснити обстріли крилатими ракетами і дронами-камікадзе.

СБУ з’ясувала, що зловмисник є мешканцем міста Рені. Його після початку повномасштабного вторгнення завербували російські спецслужби. За даними правоохоронців, росіяни почали з цим чоловіком співпрацювати через його прокремлівські погляди, які він активно афішував серед оточення.

Зловмисника затримали під час спроби передавання закритих відомостей росіянам. У його мобільному телефоні знайшли листування з російським куратором. Чоловіку повідомили про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, а також обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.