Російські добровольці, які воюють за Україну, досі перебувають під Бєлгородом — розвідка

Рух опору збільшується, а з кількох російських селищ біля кордону “фактично відійшла” влада рф.

27.05.2023
Російські добровольці, які воюють за Україну, досі перебувають під Бєлгородом — розвідка

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК) та Легіону “Свобода росії” досі перебувають на території Бєлгородської області рф. Про це заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов в етері програми Новий відлік.

“Так, [ГУР] відомо – є [зараз на території Бєлгородської області] представники РДК і Легіону “Свобода росії”. Є представники руху опору, які насправді розгортаються”, – сказав Юсов.

Він наголосив, що у рф зростає кількість “людей, які зневірились” і не бачать іншого шляху, ніж збройна боротьба для захисту своїх конституційних справ. За словами Юсова, ці люди мають різні ідеологічні вподобання і національне походження.

“Так, такі люди залишаються на території, яка називається поки що російська федерація, і їхня географія поширюється, їхня кількість збільшується”, – сказав представник ГУР.

Він наголосив, що ціль цих людей – визволення цієї території від панування режиму путіна, який є для них режимом внутрішньої окупації.

Юсова також запитали про те, на території яких конкретно населених пунктів наразі діють добровольці, і де зараз фактично не має представників путінського режиму.

“Є декілька селищ на прикордонні – я зараз не буду говорити їхні назви, вони будуть пізніше оголошені, – з яких фактично відійшла рашистська влада, і в принципі там зараз немає влади жодної”, – сказав Юсов.

При цьому він додав, що діяльність руху опору і повстанців зараз відбувається зокрема й в столичному регіоні рф. 

Нагадаємо, вранці 22 травня РДК та легіон “Свобода росії” повідомили про перетин кордону з рф, вони увійшли до Бєлгородської області. 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.