Псевдобанкіри ошукали трьох жительок Тернопільщини на понад 160 тис. грн

Три випадки шахрайства зафіксували за дві доби.

29.05.2023
Псевдобанкіри ошукали трьох жительок Тернопільщини на понад 160 тис. грн

Псевдопрацівник банку зателефонував до 48-річної тернополянки під приводом поновити захисні дані картки, розповідають у поліції Тернопільщини.

Він повідомив, що у банку зафіксували несанкціонований доступ до рахунку клієнтки, тому потрібно якомога швидше убезпечити себе від крадіжки. Для цього потрібно було змінити пароль від картки. Жінка вказала персональні коди авторизації, через що у неї викрали 68 тисяч гривень.

“Ще одна жертва мобільного шахрая, 52-річна мешканка Чортківського району, не підозрюючи, що сама допомагає вкрасти власні кошти, за допомогою вказівок перевела на невідомий рахунок 43 тисяч гривень”, – зазначають у поліції

У такий же спосіб втратила майже 50 тисяч гривень 58-річна мешканка обласного центру.

Правоохоронці наголошують, що працівники фінансової установи за допомогою мобільного зв’язку ніколи не проводитимуть операції щодо зміни паролів, переказу коштів чи продовження строку дії картки.

“Тож ні в якому разі не надавайте дані своєї картки невідомим абонентам, що представляються співробітниками чи працівниками служби безпеки банку. У випадку, коли до вас телефонують та вимагають захисні дані, кладіть слухавку та самостійно перевіряйте усю інформацію у відділені банку”, – закликали у поліції.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.