Норвегія зупинила дію угоди про спрощений візовий режим з РФ

Це рішення дублює рішення Ради ЄС від 9 вересня.

22.09.2022
Норвегія зупинила дію угоди про спрощений візовий режим з РФ
Фото: умовне

Управління з імміграції Норвегії оголосило про призупинення дії угоди про спрощений візовий режим з Росією. Про це повідомляє Barents Observer.

“Угода про спрощення візового режиму Норвегії з Росією тимчасово призупинена з 22 вересня 2022 року”, – йдеться в повідомленні міграційного відомства Норвегії.

Норвегія має спільний з Російською Федерацією сухопутний кордон протяжністю 198 кілометрів, і жителі Кольського півострова часто перетинають кордон, коли відправляються за покупками у норвезькі магазини.

У 2007 році було підписано спеціальну угоду, спрямовану на полегшення подорожей громадян двох країн. Цю угоду дуже схвально зустріли жителі північних регіонів РФ, де багато хто скористався можливістю подати заяву на багаторазову візу до Норвегії терміном дії до п’яти років.

Після призупинення дії про спрощений візовий режим між Норвегією та Росією візовий збір зросте з 35 до 80 євро для всіх заявників. Термін розгляду заявок на отримання візи буде збільшено з 10 до 15 днів, а в окремих випадках – до 45 днів. Заявники також повинні будуть надати більше документів до консульства чи візових центрів.

Норвегія не є членом ЄС, але входить до Шенгенської зони. Всі інші країни Шенгенської зони, які мають прямі сухопутні кордони з РФ, вже ускладнили росіянам отримання шенгенських віз.

 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.