На Львівщині на хабарництві зловили начальника військкомату

Також затримали виконуючу обов’язків голови військово-лікарської комісії цього ж військкомату.

24.01.2023
На Львівщині на хабарництві зловили начальника військкомату
Фото: умовне

Вони організували сталу схему отримання хабарів за видачу документів щодо непридатності до військової служби, повідомляє Державне бюро розслідувань.

Серед іншого задокументували факт отримання від військовозобов’язаного громадянина 3 тисяч доларів США за видачу документів, що дають право останньому безперешкодно виїхати за межі України.

“Начальник центру комплектування попросив в.о. голови ВЛК надати призовнику висновок військово-лікарської комісії щодо тимчасової непридатності до військової служби у воєнний час. Вона вигадала уявну хворобу військовозобов’язаному та надала довідку про тимчасову непридатність до військової служби”, – повідомляють у ДБР. 

До злочину посадовець залучив свого водія, який виконав місію посередника та отримав для нього гроші у громадянина.

Тож начальник військкомату та в.о. голови ВЛК підозрюються в одержанні службовою особою, за попередньою змовою групою осіб, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй службового становища, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Дії водія кваліфіковано як пособництво у вчиненні вищевказаного кримінального правопорушення.

Наразі перевіряються й інші факти можливих злочинних дій, вчинених даною групою.

Їм може загрожувати покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 10 років. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Коментарі

12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.
14:02
Традиції «аварійності» львівського мера
«…Тут зберігають давні традиції…», «… завжди особлива атмосфера святкування певних подій, свят, проведення різних форумів…» – приблизно так відгукуються гості про наше місто. Нерідко так говорять і самі львів’яни.
14:31
У Львові пікетували Садового щодо вимоги фінансування ЗСУ
У суботу у Львові під вікнами мера Садового вчергове відбулась акція "Гроші на ЗСУ". Присутній десяток активістів традиційно вимагав від влади міста забезпечити виділення гарантованих 20% бюджету Львівської ОТГ для закупівлі зброї для захисників.