Мера Харкова Ігоря Терехова оштрафували за російську мову на телебаченні

Ігор Терехов має заплатити 3400 грн штрафу

24.11.2022
Мера Харкова Ігоря Терехова оштрафували за російську мову на телебаченні
Фото: умовне

За спілкування російською у зверненнях до харків’ян, а також в етері телемарафону мер Харкова Ігор Терехов має сплатити штраф у розмірі 3400 гривень. Відповідну постанову про накладення штрафу виніс уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь. В ній зазначається, що Терехов порушив Закон України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

“Харківський міський голова Ігор Терехов у зверненнях до мешканців міста Харкова в ефірі телемарафону “Єдині новини” застосовував недержавну мову, чим порушив частину першу статті 12 Закону”, — йдеться у постанові.

“За вчинення зазначеного адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 188 Кодексу України про адміністративні правопорушення, застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 3400 грн”, — повідомляє Кремінь.

Крім того, мовний омбудсмен виніс постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді попередження. Йдеться про те, що сторінки Терехова у Facebook та Telegram ведуться російською.

“За порушення частини 6 статті 27 Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, відповідно до якої офіційні інтернет-представництва Харківського міського голови мають бути виконані державною мовою”, — йдеться у повідомленні.

Постанови ще не набрали чинності. Мер Харкова може оскаржити їх до 4 грудня.

 

Коментарі

12:23
Львів’яни вкотре пікетують Садового через некритичні витрати
23 березня у Львові кілька десятків небайдужих львів'ян вчергове прийшли під вікна Андрія Садового вимагати зупинити витрачати кошти громади на непотрібні забаганки.
12:04
З Харкова до Бремена – як книги казкарки зі Львова дістаються до читачів у Німеччині
У Харкові вийшла брайлівська книга Лесі Кічури «Дух Різдва» й одразу полетіла до особливих читачів у Німеччині.
13:15
Під стінами Львівської міськради відбувся черговий мітинг щодо вимоги фінансування ЗСУ
16 березня у сонячний весняний день під стінами ЛМР вчергове зібрались небайдужі громадяни пікетувати Садового з вимогами збільшення фінансування ЗСУ.
20:05
«Дорожньо-тротуарні клани» Львова. Зовсім не казкові історії. Продовження
У попередній статті нами описано окремі аспекти тісної, а подекуди і кримінальної, співпраці «фахових» менеджерів «незмінного» мера Андрія Садового та обраних ними ж таких же незмінних дорожньо-тротуарних підрядників – «хижаків» бюджетних коштів міської казни.