Медики у Львові прооперували дівчинку з рідкісною хворобою мокрих долонь

Коли Вікторії Волошин з Тернопоял було 2 роки батьки помітили, що в доньки мокріють руки. З часом виділень на долоньках ставало все більше, а ручки висихали все рідше. Вода буквально текла – незалежно від емоційного стану дитини.

27.09.2024
Медики у Львові прооперували дівчинку з рідкісною хворобою мокрих долонь

Як повідомляє Перше медичне об’єднання Львова, місцеві лікарі порадили більше позитивних емоцій та прописали спеціальний крем, який підсушує шкіру.

Через деякий час долоньки Віки вже завжди були мокрими. Через постійну вологість на них утворювались тріщини, рани та бородавки. Рідні дівчинки де тільки не шукали допомоги, але більшість спеціалістів розводили руками. У садочку інші діти не хотіли брати Вікусю за руку, а вихователі сварили за мокрі пластилін, папір та олівці.

“Навіть коли лунала повітряна тривога і всі спускалися до укриття, була така ситуація: усім подають руку, а Віці – ніхто”, – розповів тато.

Одного дня з соціальних мереж мама Вікусі дізналася, що львівські спеціалісти успішно виконали операцію дитині з такою ж проблемою, як у її донечки. Не зволікаючи, родина повезла Віку до Львова.

Хірурги обстежили маленьку тернополянку і підтвердили: це – пальмарний гіпергідроз. Простими словами: хвороба мокрих долонь. Зустрічається вона лише у 3% людей. Але причина та механізм виникнення гіпергідрозу медицині невідомі і досі.

“Колись медики випадково дізналися, що при пересіченні певних нервових корінців у грудній клітині людини, блокується робота потових залоз, які знаходяться на руках, шиї, голові та під пахвами. Саме це і допомагає нам хірургічно впоратись із хворобою мокрих долонь. Ми “блокуємо” саме ті нервові волокна, що відповідають за потовиділення в конкретній ділянці”, – розповів Олександр Калінчук, хірург, медичний директор Дитячої Лікарні Святого Миколая.

Під час втручання хірурги через сантиметровий розріз пересікли нервові волокна, які відповідають за стимуляцію потових залоз на ручках дитини. Операція тривала годину.

Долоньки Вікусі більше не мокріють.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.