Командир взводу, який побив солдата на Житомирщині, отримав підозру

Молодший лейтенант побив солдата-строковика в навчальному центрі.

16.03.2023
Командир взводу, який побив солдата на Житомирщині, отримав підозру
Фото: ДБР

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідування. 

За даними слідства, “виховна бесіда” з солдатом відбулася нібито через те, що строковик був напідпитку. Офіцер побив його руками й ногами, солдат зазнав легких тілесних ушкоджень.

Відео з побиттям з’явилося у мережі 11 березня. Правоохоронці встановили, що інцидент стався в одній із військових частин на Житомирщині того самого дня після обіду. ДБР порушило кримінальну справу.

У Офісі генпрокурора зазначили, що такими діями підозрюваний порушив вимоги Статутів Збройних сил України та порядок проходження військової служби в умовах воєнного стану. 

Молодший лейтенант отримав підозру у перевищенні службових повноважень в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу). Командира відсторонили від посади на час розслідування. Йому може загрожувати до 12 років за ґратами.

На командування військової частини склали адміністративний протокол за фактом недбалого ставлення до військової служби у звʼязку з несвоєчасним повідомленням прокурора та ДБР про вчинений у військовій частині злочин (ч. 3 ст. 172-15 КУпАП).

Нагадаємо, ДБР розслідує побиття солдата у військовій частині.

Коментарі

11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.
14:02
Традиції «аварійності» львівського мера
«…Тут зберігають давні традиції…», «… завжди особлива атмосфера святкування певних подій, свят, проведення різних форумів…» – приблизно так відгукуються гості про наше місто. Нерідко так говорять і самі львів’яни.