Історичний центр Одеси внесли до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Його визнали таким, що перебуває під загрозою.

26.01.2023
Історичний центр Одеси внесли до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО
Фото: умовне

Про це повідомили в Одеській міській раді.

“Історичний центр Одеси — під захистом ЮНЕСКО! Дякую всім, хто пройшов разом із нами цей шлях. Хто допомагав досягти результату, в який майже ніхто не вірив. Адже для цього знадобилося понад 10 років!” — зазначили у міськраді.

Це рішення ухвалили на сесії ЮНЕСКО 25 січня у Парижі за прискореною процедурою. Засідання почалося ще 24 січня, однак тоді російська делегація намагалася виключити це питання з порядку денного та намагалася затягувати розгляд інших рішень, через що тему внесення історичного центру Одеси до списку Всесвітньої спадщини перенесли.

Нагадаємо, вслід за борщем надбанням ЮНЕСКО може стати яворівський пиріг.

Коментарі

11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.
14:02
Традиції «аварійності» львівського мера
«…Тут зберігають давні традиції…», «… завжди особлива атмосфера святкування певних подій, свят, проведення різних форумів…» – приблизно так відгукуються гості про наше місто. Нерідко так говорять і самі львів’яни.