Глави українських церков уперше спільно зустрілися із Папою Франциском

Це перша така зустріч з 2001 року, коли Святий Престол очолював Іван Павло ІІ.

25.01.2023
Глави українських церков уперше спільно зустрілися із Папою Франциском
Фото: Vatican News

Про це повідомляє Vatican News.

25 січня Папа Франциск зустрівся із делегацією Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО). Під час аудієнції голова Католицької церкви вручив представникам української делегації заздалегідь приготовану письмову промову, адже мав іти на загальну аудієнцію.

Проте Папа Римський встиг запевнити лідерів українських церков у своїй підтримці: каже, що постійно перебуває в діалозі з представниками українського народу.

“Дякую вам за цю вашу єдність, це для мене багато значить. Це схоже до дітей в сім’ї, де один є там, інший – деінде, але коли мама хвора, всі збираються докупи”, – сказав Папа Франциск.

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній пізніше зазначив, що ВРЦіРО і справді зібрані разом подібно до дітей, що збираються звідусіль, коли хворіє мати. 

“Ми є різні, але наша мати – Україна. Просили Папу продовжити молитву про Україну і боротьбу за правду”, – зазначив Епіфаній.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.