Дві третини європейців вважають росію противником своїх держав – опитування

У середньому дві третини опитаних назвали росію суперником своєї країни, тоді як 40% сприймають її слабшою, аніж до вторгнення в Україну.

16.03.2023
Дві третини європейців вважають росію противником своїх держав – опитування
Фото: умовне

Про це свідчать результати опитування, опубліковані Європейською радою з міжнародних відносин, повідомляє видання Politico.

Найсильніша позиція щодо росії-противника у Данії – 82%. За нею слідують Естонія та Польща (по 79%), Британія (77%), Німеччина (69%), Іспанія (65%), Франція (59%), Португалія (57%) та Італія (54%). У Румунії лише 44% опитаних вважають росію противником. Про це свідчать результати опитування, опубліковані Європейською радою з міжнародних відносин.

Політологи Іван Крастєв та Марк Леонард, які представили доповідь, кажуть, що війна в Україні призвела до створення трьох блоків у Європі.

Перший блок – “північних та східних яструбів”, до яких належать Естонія, Польща, Данія та Британія. У цих країнах більшість людей рішуче підтримують цілі України у війні. 

Другий блок – “неоднозначний захід”, що складається з Франції, Німеччини, Іспанії та Португалії. Там думки про те, як має закінчитися війна, розділилися. 

Третій блок – “слабкі південні ланки”, до яких належать Італія та Румунія. Вони хочуть, щоб війна закінчилася швидше, навіть якщо це спричинить територіальні втрати для України.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.