Британець, який був парамедиком в “Азові”, розповів про російський полон

Бойовики не сказали полоненим, що їх везуть на обмін.

24.09.2022
Британець, який був парамедиком в “Азові”, розповів про російський полон
Джон Гардінг

Британець Джон Гардінг, який був парамедиком у полку «Азов», розповів в інтерв’ю Daily Mail про тортури та психологічний тиск під час російського полону.

Гардінг каже, що на обмін їх везли на підлозі вантажівки. Якимось чином полоненим вдалося дізнатися, що вони вже в росії. Чоловік вважав, що їх везуть на розстріл, а тіла хочуть заховати.

Однак Гардінга та інших полонених іноземців відвезли до злітно-посадкової смуги, й сказали сідати до літака. На борту шторки ілюмінаторів були приспущені.

У літаку, за словами Гардінга, полонені вперше за декілька місяців отримали «справжню їжу». «У нас була яловичина та рис, курка, спринг-роли. Мої очі були більші за живіт», — згадує чоловік.

Після приземлення в Саудівській Аравії Гардінга та ще чотирьох британців зустріли представники британського консульства. Звільнених чоловіків відправили на медичне обстеження, а потім дали документи та посадили на рейс до Лондона.

Гардінг розповів, що під час полону дуже схуднув, оскільки його разом з іншими полоненими 23 години на добу утримували в тісній камері. Крім того, за його словами, росіяни «досить винахідливі» щодо тортур. Наприклад, окупанти переобладнали старий телефон у такий спосіб, що, коли військовополонений набирав на ньому номер, циферблат, повертаючись на місце, бив електричним струмом.

Також звільнений британець розповів про побиття руками, а ще про те, що один із хлопців дістав ножове поранення в ногу. А Гардінга окупанти змусили записати прощальне відео для доньки, оскільки його мали розстріляти. Чоловік вважає, що з полонених знущалися «заради розваги».

Коментарі

12:23
Львів’яни вкотре пікетують Садового через некритичні витрати
23 березня у Львові кілька десятків небайдужих львів'ян вчергове прийшли під вікна Андрія Садового вимагати зупинити витрачати кошти громади на непотрібні забаганки.
12:04
З Харкова до Бремена – як книги казкарки зі Львова дістаються до читачів у Німеччині
У Харкові вийшла брайлівська книга Лесі Кічури «Дух Різдва» й одразу полетіла до особливих читачів у Німеччині.
13:15
Під стінами Львівської міськради відбувся черговий мітинг щодо вимоги фінансування ЗСУ
16 березня у сонячний весняний день під стінами ЛМР вчергове зібрались небайдужі громадяни пікетувати Садового з вимогами збільшення фінансування ЗСУ.
20:05
«Дорожньо-тротуарні клани» Львова. Зовсім не казкові історії. Продовження
У попередній статті нами описано окремі аспекти тісної, а подекуди і кримінальної, співпраці «фахових» менеджерів «незмінного» мера Андрія Садового та обраних ними ж таких же незмінних дорожньо-тротуарних підрядників – «хижаків» бюджетних коштів міської казни.